22:26

Beste kirolak

GUERERRAS IBERDROLA LIGA

Bera Berak irabazi eta lidergoa sendotu du; Zuazok, bere aldetik, puntu ona lortu du

A. A. | EITB MEDIA

Donostiarrek Rocasa Kanaria Handia gainditu dute (33-20) eta dagoeneko 25 puntu dituzte. Bizkaitarrek, berriz, berdindu egin dute etxean Aula Valladoliden aurka (24-24).

0:34

Super Amara Bera Berak Guerreras Iberdrola Ligako lidergoa sendotu du larunbat honetan, Rocasa Kanaria Handiari 33-20 irabazita (17-7 atsedenaldian) hamahirugarren jardunaldiko partida nagusian.

Imanol Alvarezek zuzentzen duen taldeko defentsek Kanarietako jaurtitzaileak lotu dituzte, eta atepean Maddi Aalla atezain bizkaitarrak ezin hobeto jardun du, % 47ko geldituekin. Erasoan Sara Gil izan da protagonista (7 gol).

Azken garaipen horrek donostiarren lidergoa berretsi du, Kanarietako taldeari zazpi puntu ateratzen baitizkiote orain. Hala, Bera Berakoek 25 puntu dituzte, kanariarrek, berriz, 18. Ondorioz, Unicaja Banco Gijon bigarren kokatu da sailkapenean (20 puntu) Costa del Sol Malagaren aurka lortutako garaipenaren ostean (32-26).

Super Amara Bera Bera 33 (17+16): Aalla, Etxeberria (1), Arrojeria (5), Cesáreo (2), Boada (1), Hernández (5, 4 penatiz), Gil (7) –hasierako taldea– Menéndez (3), Fernandes (2), Loidi (3), Polonio (1), Cavo (1), Moreno (1), Ugartemendia, O'Mullony (1), Silva (ordezko atezaina).

Rocasa Kanaria Handia 20 (7+13): Navarro, González (2), Gkatziou (1), Mbengue (5, 2p), Spugnini (5), Gomes (1) eta Arenigua –hasierako taldea– Pavlovic (5), Hosoe (1), Falcón, De Miguel, Guerra eta Palomino (ordezko atezaina).

Epaileak: Tania Rodríguez eta Lorena García. Honako jokalari hauek kaleratu dituzte: Hernández, Polonio eta Ugartemendia (Bera Bera); Spugnini (Rocasa).

Partzialak: 3-1, 7-3, 10-4, 12-6, 15-6, 17-7 –atsedenaldia– 19-12, 20-13, 25-15, 28-16, 30-17 eta 33-30.

Puntu ona Zuazorentzat

Bere aldetik, Zubileta Evolution Zuazo Barakaldok 24na berdindu du Aula Valladolidekin Lasesarreko kiroldegian.

Bizkaitarrek hiru goleko aldea hartu dute lehen minutuetan (4-1), baina Valladolideko taldea berregin eta bere alde izan du hiru goleko tartea hogeigarren minuturako (7-10). Atsedenaldian, ordea, markagailuak kantxan ikusten zen berdintasuna islatzen zuen (12-12).

Jarraipenean, Aularen aldeko abantailak txikiak izan dira, eta dena amaiera estu batera bideratuta zegoela zirudien, azkenean gertatu den bezala (24-24).

Horrenbestez , Joseba Rodríguez 'Jaito'k zuzentzen dituen jokalariek 8 puntu dituzte eta hamargarren postuan kokatuta daude.

Zubileta Evolution Zuazo: Ezbida, Gª Locay, Velasco, Sánchez (5), Permach (3), Ari González, Isi Fdez. Agustí (1), Berasategi (2), Garoa (2), Encina (2), Erauskin (4), Bengoetxea (2), Romero, Mada Fdez. Agustí (7).

Caja Rural Aula Valladolid: Elba Álvarez (3), Laguna (1), Lucio (1), So Delgado (6), Sanz, Lulu Guerra, Cris Cifuentes, Vallés (2), Teresa Álvarez, Moles (1), Elena García (1), Elena Cuadrado (5), Bergara eta Amaia Glez. de Garibay (4), Claudia Álvarez eta Savina Bergara.

Epaileak: Abel Juncal eta Ángel Mateos. Honako jokalari hauek kanporatu dituzte: Danila So, Elena Cuadrado eta Savina Bergara (Valladolid).

Partzialak: 4-1, 5-4, 6-6, 7-10, 10-11 –atsedenaldia– 12-12, 13-15, 16-15, 17-17, 19-20, 22-23 eta 24-24.

09 11:25 - 12:00 ''HELMUGA'' saioa
    05 12:00 - 14:00 PALA | Emakumezkoen Larruzko Pilotako VI Bizkaia Paleta Txapelketa (Finala): Irazustabarrena-Galdos vs N. Martin-Gorostiaga
    05 12:45 - 18:00 TXIRRINDULARITZA | Italiako Giroa: Bigarren etapa
    05 17:15 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Elordi vs Ezkurdia
    06 23:15 - 00:15 AREA TXIKIA | Eibar vs Amorebieta partidako laburpena