Beste kirolak

Tokio 2020

Alberto Munarriz brontzerik gabe geratu da waterpoloan, Espainiak Hungariarekin galduta

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Nafarrak bi gol egin ditu baina aurkariak hobeto aritu dira eta domina hungariarrek irabazi dute (9-5).

1:36

Espainiako selekzioak ezin izan du bolada txarra eten, eta 25 urte daramatza jada olinpiar jokoetako podiumera igo barik. Oraingoan, laugarren geratu dira, brontzezko domina irabazteko partidan Hungariarekin 9 eta 5 galduta.

Alberto Munarriz nafarra neurketako protagonistetako bat izan da. Bi gol egin ditu, eta bera izan da, hain zuzen, Espainiako selekzioa markagailuan aurretik jarri duena norgehiagokaren hasieran (0-1).

Partida orekatua jokatu dute lehen minutuetan, eta 3-3 amaitu dute lehen partziala, Balasz Haraik azken segundoetan egindako golaren ondorioz. Atsedenaldian ere, berdinketa izan da markagailuan, 5-5.

Ondorengo minutuetan, Espainiak huts ugari egin ditu, eta, horri esker, Hungariak gol bateko errentarekin hasi du azken partziala (6-5). Hungariako atezainaren geldiketa bikainen laguntzarekin, hungariarrak 7-5 aurreratu dira, eta aldea handitu egin dute partida amaieran (9-5).

9 - Hungaria: Nagy; Manhercz (1), Zalanki (1), Vamos (2), Jansik (1), Varga (1) eta Mezei; Angyal (1), Hosnyanszky (1), Pasztor, Erdelyi eta Harai (1).

5 - Espainia: López Pinedo; Munarriz (2), Granados, De Toro (1), Larumbe, Famera eta  Perrone (1); Sanahuja, Fran Fernández, Tahull (1), Mallarach eta Bustos.

Partzialak: 3-3, 2-2, 1-0 eta 3-0.