Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Neguko zopa espezieekin
26:17
Osagaiak
  • Tipula bat
  • Porru bat
  • Berakatz atal pare bat
  • 2 iltze
  • Kurkuma hautsa - 4 g
  • Kumino hautsa - 4 g
  • Gengibre hautsa - 4 g
  • MARTORRIA
  • Oilasko hautsa - 1 l
  • Oilako papar erdi
  • Arrautza bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
Prestaketa

GONBIDATUA:

Jabier Agirre

NOLA EGIN:

Lehenik eta behin, baratxuria zatituko dugu. Zatitxoak lapiko batean sartuko ditugu, bertan gorritzeko. Tipula ere zatitu eta erregosiko dugu. Porruarekin prozesu bera egingo dugu; txikitu eta lapikor gehituko ditugu zatitxoak.

Espezieen txanda da. Kurkuma botako diogu lehenik erabiltzen ari garen lapiko horretako nahasteari. Ondoren, kuminoa gehituko diogu eta, azkenik, iltzea erantsiko diogu. Martorri freskoa ere botako diogu.

Aldez aurretik prestatzen geunden barazki salda botako dugu. Oilaskoa zatitan txikitu eta lapikora gehituko ditugu. Minutu batzuk utziko dugu nahastea ondo egiten.

Bol batean, arrautza bat puzkatu eta piperbeltza botako diogu. Nahaste hau erremobitu eta, aurrekoetan bezala, lapikora gehituko diogu.

Gure gustura dagoela uste dugunean, atera eta prest egongo da gozatzeko!

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena