Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Opil kataluniarra barazkiekin
33:17
Osagaiak
  • Orea egiteko:
  • --Legamia freskoa, 25 g
  • --Azukre integrala, 6 g
  • --Irin integrala, 500 g
  • --Ura, 230 g
  • --Gatza
  • --Oliba olio birjina, 80 ml
  • Gainean jartzeko:
  • --Tomate saltsa, 100 g
  • --Kuiatxoa, 3 ale
  • --Tomateak, 4 ale
  • --Porru bat
  • --Sesamo haziak
  • --Gatza
  • --Piperbeltza
  • --Oliba olioa
Prestaketa

Gonbidatua: Iñigo Peña, Zumaiako piraguista

NOLA EGIN?

- Mandolinarekin kuiatxoa eta tomatea xerratu.

- Porrua ere zatitu.

Orea egiteko:

- 2 koilarakada irin eta legamia nahastu.

- Ura gehitu eta ondo nahastu.

- Azukre koilarakada txiki bat erantsi.

- Pixkanaka irina gehitzen eta nahasten joan.

- Harrotzen utzi ordu betez.

- Ondoren, orea irinarekin, oliba olioarekin eta urarekin nahastu.

- Irinaren laguntzaz orea zabaldu eta labeko erretiluan jarri.

- Tomate saltsa orean zabaldu.

- Tomate eta kuiatxo xerrak eta porru zatiak tomate saltsaren gainean jarri.

- Gatza eta sesamoa gehitu.

- Labera sartu 200 gradutan 15-20 bat minutuz.

- Labetik atera, eta oliba olioa eta piperbeltza bota.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena