Pintxoen errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Txerri saiheski pintxoa
4:24
Osagaiak
  • - Txerri saiheskia
  • - Urteko ardo beltza
  • - Tipula
  • - Azenarioa
  • - Porrua
  • - Iltzea
  • - Piperbeltza
  • - Patata
  • - Maldon gatza
  • Marakuia-esentzia egiteko:
  • - Marakuia, 1,5 kg
  • - Gatza,400 g
  • - Ura, 400 ml
  • Egilea: Kikara taberna, Beasain
Prestaketa

NOLA EGIN

Txerri saiheskia urez gainezka dagoen lapiko batera bota, eta ardo beltz botila bat, bi tipula, azenario bat eta porru bat gehitu. Behin denak garbiak eta moztuta daudenean iltzea eta piperbeltza bota. Sahieskia lau orduz egosi eta salda hoztu arte itxaron behar da.

Ondoren, labeko xafla batean hezurgabetu eta paper film baten gainean zabaldu. Gero, hozgailuan eduki hoztu arte.

Behin hoztu eta gogortu denean, sahieskia portziotan zatitu eta plantxan markatu lau minutuz alde bakoitzetik.

NOLA AURKEZTU

Brotxa baten laguntzaz, plater bat marakuia esentziarekin margotu, sahieski zatia gainetik jarri eta gatza bota. Labean eginiko patata batzuk gehituko dizkiogu guarnizio modura.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa