Pintxoen errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Krepak
3:51
Osagaiak
  • Orea egiteko:
  • 16 Arrautza
  • Irina, 700 g
  • Esnea, 2 l
  • Oliba-olioa, 2 koilarakada
  • Gurina
  • Gatza
  • Betegarria:
  • Oliba-olioa, 3 koilarakada
  • Gatza
  • Astakarduak, 250 g.
  • Onddo beltzak, 750 g.
  • Tamaina erdiko 2 kuiatxo
  • 2 baratxuri-ale
  • 2 tipula
  • Saltsa:
  • Oliba-olioa.,3 koilarakada
  • Astakarduak, 200 g.
  • Onddo beltzak, 800 g.
  • 2 tipula
  • Oilasko salda, 1 l
  • Esne-gaina, ½ l
  • Egilea: Gozo-toki taberna, Laudio
Prestaketa

NOLA EGIN

Orea

Lehenik, arrautzak irabiatu katilu batean. Irina gehitu eta nahasi. Esnea, olioa eta gatza bota. Zartagin batean, gurin pixka batekin masa bi aldetatik sukaldatu, opil finak lortu arte.

Saltsa

Perretxikoak garbitu eta boletusak zatitu. Tipula zuritu, txikitu eta erdi egosi zartagin batean, oliba olio zorrotada batekin. Perretxikoak eta boletusak zatituta zartaginera bota eta su eztitu minutu batzuk. Hegazti saldarekin estali, murrizten utzi, eta esne-gaina gehitu. Batidoran dena txikitu.

Betegarria

Tipula eta baratxuria zuritu eta zati txikitan txikitu. Zartagin batean, olio pixka batekin, doratu. Perretxikoak eta boletusak zatituta gehitu. Kalabazinak zuritu, dadotxoetan zatitu eta zartaginera bota, dena ondo nahasi eta utzi suan denbora batez.

Azkenik, krepak bete, bildu eta saltsa gainetik bota. Nahi izanez gero, aurretik txikitutako perrexila pixka bat gehitu, platera edertzeko.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa