Pintxoen errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Uso pintxoa
Osagaiak
  • - 20 uso
  • - Tipula
  • - Azenarioa, 2 ale
  • - Baratxuria, 4 buru
  • - Ardo ondua, botila bat
  • - Olioa, 5 koilarakada
  • - Ardo-ozpina, 4-5 koilarakada
  • Egilea: Le Basque taberna, Etxalar
Prestaketa

NOLA EGIN

Lapikoan 10 uso sartu sare batean bilduta, bularra berantz dutela. Usoen gainetik, tipula botako dugu, ondo xehatua, bost hatzeko altuera egin arte. Horrekin batera, azenario zatituak, baratxuria, olioa eta ardo-ozpina.

Behin osagai guztiak lapiko barruan ditugula, dena su oso eztian berotuko dugu, 4 orduz edo 4 ordu eta erdiz. Labanarekin ziztadak emango dizkiegu bularrei, puntuan daudela ziurtatzeko. Eginda daudenean, baratxuria aleak kenduko ditugu.

Saltsa gehiegi murriztu dela ikusten badugu, pixkanaka ura gehituko diogu. Halaber, saltsa lodiegi geratzen bada, puregailutik iragazi.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa