Pintxo edo miniatura plateren errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Kirikiño kabiar gratinatua
4:23
Osagaiak
  • Itsas-kirikiñoa
  • Zanaorioak
  • Porruak
  • Tipula
  • Arrain- saltsa edo ameriketako saltsa
  • Gurin apur bat
  • Irin apur bat
Prestaketa

NOLA EGIN

Itsas-kirikiñoa garbitu behar da lehenengo, korala (gorringoa) geroago erabiltzeko utzita.

Oinarrian barazkiak utziko ditugu eta erdi egosi egingo ditugu. Barazkiak sueztitu ondoren, kririkiñoaren korala gehituko diogu. Dena sueztitu beharko dugu orduan.

Hurrengo pausua gurin apur bat botatzea izango da irinarekin saltsa antzeko bat lortuta, saltsa bera loditzea izango da asmoa.

Ondores, salda gehituko diogu (fumea edo ameriketako saltsa) eta horrekin nahiko izango litzateke.

Hein handi batean, Donostiar erako txangurroa izango litzateke egindakoa.

 

AURKEZPENA

Itsas-kirikiñoaren azala, hutsik, lortutako masarekin beteko dugu, eta azkenik, gratinatu egin beharko dugu errezeta itxuraz eta zaporez ezin goxoago gelditzeko.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa