Pintxo edo miniatura plateren errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Gallego bularkia
Osagaiak
  • Oilasko-bularki bat
  • Urdaiazpiko egosia, xerra bat edo bi
  • Esne gaina
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Gazta birrindua
  • Oliba olioa
  • Piperrautsa
  • • 3 gazta kremarako:
  • Esne gaina
  • Gouda gazta
  • Cheddar gazta
  • Gazta birrindu normala
  • Azukrea
  • Gatza
  • Piperbeltza
Prestaketa

NOLA EGIN

Lehendabizi hiru gazten krema egingo dugu. Horretarako, eltze batean esnegaia berotuko dugu eta azukre, garza eta piperhauts pixka bar gehituko diogu. Bero-bero dagoenean, egurrezko goilara batekin mugitzen gelditu gabe, Gouda eta Cheddar gaztaiak gehituko ditugu, zatietan. Honetaz gain, gaztai rallatua gaineik hautseztatuko dugu, (pixka bat gordeko dugu, bularkia estaltzeko). Behin gaztaiak nahastuta, goilararekin kremari ekiten jarraituko dugu pixka bat, epeltzen utziko dugu eta turmix-arekin birrinduko dugu dena, krema sendo bat lortu arte.

Ondoren, bularkia erditik zabalduko dugu eta gatza eta piperrautsa gehituko diogu. Gainean, urdaiazpiko egosia jarriko dugu eta, bere gainean, hiru gazten kremaren erdia.

Bularkia enroilatuko dugu, labeko bandeja batean jarriko dugu, berriro gehituko diogu gatza eta piperrautsa eta esnegaiarekin estaliko dugu. Labean sartu aurretik, gainetik botako diogu gorde dugun gaztai rallatua.

Bularkia labean erreko dugu, ordu erdiz eta 180 gradutara. Atera ondoren, xerra lodietan zatituko dugu.

NOLA AURKEZTU

Pintxo bakoitzean bularki-xerra bat jarriko dugu. Hiru gazten saltsarekin estaliko dugu eta amaitzeko, olioa eta pimentoi pixka bat botako dugu gainetik.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa