• Xabi Zurutuza

Xabi Zurutuza

30:04 min
imagen player

Xabi Zurutuza: "KTM taldearekin Munduko Txapelketan lehiatzea txikitako ametsa izan da"

Ainhoa Urretabizkaia | EITB Media

Xabi Zurutuza legazpiarra ume-umetatik dabil motoziklismoan, eta 2024 denboraldian egia bihurtuko du txikitatik zuen ametsa; Moto 3 kategorian eta motoziklismoan erreferente handia den Aki Ajoren taldean egingo du debuta Munduko Txapelketan.

Motorra

MOTOZIKLISMOA

• Jaime Busto trialeko pilotua. Argazkia: EITB MEDIA

Jaime Busto trialeko pilotua. Argazkia: EITB MEDIA

Jaime Busto, Espainiako trialeko txapelduna

Gorlizkoak lortu du lehen postua (117 puntu), eta Adam Ragak (99 puntu) eta Gabriel Marcellik (94 puntu) osatu dute podiuma.

Motorra

Moto GP

Marquezek joan den astean iragarri zuen Repsol Honda taldea utziko zuela denboraldi honen amaieran, taldearekin sei aldiz MotoGPko txapeldun izatea lortu duen harremanari amaiera emanez.

Motorra

1 Formula

Verstappen matematikoki munduko txapeldun bihurtu da Sergio Perez taldekideak lasterketa utzi duenean. Bigarren amaitu du azken esprint gorabeheratsuan.

Motorra

MOTORRA

Asteburu honetan Imolako zirkuituan jokatzekoa zen lasterketa Munduko Txapelketako seigarren proba izan behar zuen.

Motorra

1 FORMULA

Hirugarren izan zen asteburu honetan jokatutako Miamiko Sari Nagusian, Marx Verstappen eta Sergio "Checo" Perezen atzetik.

Faktoria magazina

Dakar rallya

Saudi Arabian egin den Dakar rallyan parte hartu du tolosarrak, klasikoen kategorian oraingotan, estrainekoz, eta pozik itzuli da egindako lanarekin.

Hiru Erregeen Mahaia

1 Formula

Aste honetan 1 Formulako autoen aurkezpena egin dute eta horren inguruko analisia egin digu Lauren Garmendia Berria egunkariko 1 formulako kazetariak.

Dakar

Urtarrilaren 11an, 6. etapa jokatu ondoren, atsedenaldian da Dakarra eta orain arte gertatu denaren balorazioa egin dugu Joxe Mari Caminos tolosarrarekin.