'Km0' filosofian oinarritutako gastronomia saioa | Txoriene EITB
Txoriene
Txoriene
Araian dago Umandi jatetxea eta bertan prestatzen dituen platerak egiten erakutsiko digu Xuban Intxaustik gidatutako saioan.
Umandi jatetxeko Irune Mujika 'Txoriene'n
Informazio gehiago (1)
Umandi jatetxeko Irune Mujika izango da 'Txoriene' gastrotalkeko hamabigarren gonbidatua. Araian dago Umandi jatetxea eta Irune da bertako jabea. Xuban Intxaustiren 'Txoriene' etxean, jatetxean prestatzen dituzten platerak egiten erakutsiko digu.
Txiki-txikitatatik izan zuen Irunek sukalderako bokazioa. Bere betiko ametsa zen sukaldari izatea eta jatetxe bat irekitzea. Bide horri, ordea, ez zion 25 urte eduki arte heldu. Ordurarte, Barrundiako Udalean aritu zen lanera. Egoerak bultzatuta, bizitza aldatu eta jatetxea irekitzea erabaki zuen. Orduan sortu zuen Umandi proiektua.
Bere jatetxean sukaldaritza tradizionala eskaintzen du, goxoa eta asko mimatua. Umandiko sukaldean garaian garaiko produktuak erabiltzen dira.
Xuban Intxaustik aurkezten duen ETB1eko gastrotalk estiloko saioan, jatetxean ohikoak dire hainbat errezeta prestatzen erakutsiko digu. Astelehenean Gasteiztar gutizia eta bakailao zatia, muskuilu saltsaren gainean prestatuko ditu; asteartean, anana entsalada eta oreina ardo beltzetan egingo ditu; asteazkenean, goxoa eta onddo eta ganba krepeak maneiatuko ditu; ostegunean, tipulatx eta otarrainxken nahaskia eta eskalope nafarra patata arranditsuekin; eta, azkenik, ostiralean, gari-zainzurien eta urdaiazpiko iberikoaren hostopila eta amona Ramonaren bilkariak prestatuko ditu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa