'Km0' filosofian oinarritutako gastronomia saioa | Txoriene EITB
Txoriene
Txoriene
Bermeon dago Jokin jatetxea eta bertan prestatzen dituen platerak egiten erakutsiko digu Xuban Intxaustik gidatutako saioan.
Jokin jatetxeko Javier Ortuondo 'Txoriene'n
Informazio gehiago (1)
Jokin jatetxeko Javier Ortuondo izango da 'Txoriene' gastrotalkeko hamargarren gonbidatua. Bermeoko portuan dago Jokin jatetxea eta Javier da bertako sukaldaria. Xuban Intxaustiren 'Txoriene' etxean, jatetxean prestatzen dituzten hainbat plater egiten erakutsiko digu.
Itsasoari begira dago Javier Ortuondok gidatzen duen jatetxea eta bertatik paisaia zoragarriez gozatzeko aukera dago. Euskal sukaldaritzako platerik ohikoenak dastatu daitezke eta garaian garaiko produktuak dira nagusi. Baina batez ere arrainak dira Jokineko sukaldeko protagonistak. Jatetxearen ondoan dagoen portura heltzen diren arrainak zuzenean doaz sukaldera, freskotasuna eta kalitatea bermatuz. Hegaluzea, erreboiloa, legatza, txipiroiak edo itsas zapoa ohiko jakiak dira Jokineko kartan.
Xuban Intxaustik gidatzen duen 'Txoriene' saioan bere errezeta goxoenen sekretuak azalduko ditu Javierrek. Astelehenean hegaluzea bermeotar erara eta gazta moussea marrubiekin prestatuko ditu. Asteartean, berriz, hegaluze entsalada eta itsas zapoa Jokinen erara. Asteazkeneko errezetak legatz frijitua eta erreboiloa barazkiekin dira, eta ostegunekoak, ogi xerra txigortuak eta txipiroitxo tipulaztatuak. Ostiralean, azkenik, txerri hankak eta marmitakoa prestatuko ditu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa