Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Neguko barazki eta patata pastela
Osagaiak
  • -Patata purea egiteko:
  • Patata - 800 g
  • Kuia hazien olio birjina - 75 g
  • Antxoa gezatuen xerra pare bat
  • -Barazkiak:
  • 4 gari-zainzuri
  • 2 azenario
  • Brokolia - 75 g
  • Azalorea - 75 g
  • 4 barrengorri
  • Kuiatxoa - 100 g
  • -Maionesa egiteko:
  • Esne gaingabetua - 100 ml
  • Oliba olioa - 200 ml
  • Olibak - 45
  • Limoi bat
  • Gatza
Prestaketa

Lehenik, patatak zuritu eta zatitu.

Brokolia eta azaloreak ere zatitu. Azenarioak txikitu.

Aurreko pausoan landutako osagaiak lurrunetan erregosi.

Gari-zainzuriak, kuiatxoa, barrengorriak eta azenario bat txikitu. Oliba olioa botata, zartaginara gehitu eta saltseatu.

Patatak birrindu purea egiteko. Antxoa xerra pare bat gehitu. Kalabaza olioa bota.

Maionesa egiteko, esnea (100ml) eta oliba olioa (200ml) bota eta irabiatu.

Patata purea nahi den forman egin. Saltseatutako eta erregositako barazkiak gehitu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena