Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Ahuakateak oilasko entsaladaz beteak
32:38
Osagaiak
  • --Ahuakate heldu bi
  • --Limoi bat
  • --Pikillo piper pare bat
  • --Arrautza egosi bat
  • --Perrexila
  • Oilasko entsalada egiteko:
  • --Oilasko bularkiak, 300 gramo
  • --Anana, 150 gramo
  • --Maionesa, 3 koilarakada
  • --Ziapea, koilarakada bat
  • --Lima erdiren zukua
  • --Oliba olio birjina
  • --Gatza
  • --Piperbeltz beltza
Prestaketa

Gonbidatua: Koikili Lertxundi, Athletic-eko jokalari oiha.

NOLA EGIN?

- Oilasko bularkiak egosten jarri.

Maionesa egiteko:

- Esnea, gatza, ekilore-olioa eta ozpin (edo limoi-zuku) zorrotada bat elkartu eta dena ondo irabiatu.

- Maionesari ziapea eta lima-zukua bota eta dena ondo nahastu.

- Anana zuritu eta laukitxoetan ebaki eta saltsari gehitu.

- Egositako oilasko bularkiak xehatu eta anana eta saltsari gehitu. Dena ondo nahastu.

- Ahuakateari hezurra kendu eta ondoren entsaladarekin bete.

- Arrautza egosi birrinduarekin eta piper gorriarekin apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena