Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Tolosako babarrunak, txerri belarriekin eta aza purearekin
37:29
Osagaiak
  • BABARRUNAK EGITEKO:
  • Tolosako babarrunak 300g.
  • Txerri belarri bat
  • Tipula bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Berakatz-atal pare bat
  • Tomate bat
  • Piperrauts pixka bat
  • Ereinotz hosto bat
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina
  • AZA PUREA EGITEKO:
  • Patata bat
  • Hiru aza hosto
  • Berakatz-atal pare bat
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina
  • GAINERAKOAK:
  • Ogi txigortua
Prestaketa

Gonbidatua: Abraham Olano txirrindulari ohia.

NOLA EGIN?

Babarrunak:

- Babarrunak eta belarria, ereinotz hostoarekin batera, lapiko azkarrean egosten jarri 15 minutuz.

- Bitartean, tipula eta baratxuria zatitu eta sueztitzen jarri.

- Azenarioa eta porrua xehe-xehe ebaki eta tipula eta baratxuriari gehitu.

- Tomatea birrindu eta barazkiekin batera erregosi.

- Behin babarrunak egosita daudela, gelditzen den salda eta ereinotz hostoa kendu.

- Ondoren, babarrunak barazkiekin nahastu eta babarrunen salda gehitu.

- Piperminaz ondu.

- Txerri belarria moztu eta babarrunei erantsi.

Aza purea:

- Patatak laukietan zatitu eta aza-hostoak ebaki eta biak batera egosten jarri 20 minutuz.

- Baratxuria oliotan frijitu eta, olioarekin batera, egositako azalore eta patatei gehitu eta dena birrindu.

- Gatza eta piperrautsaz bakoitzaren gustura ondu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena