Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Barraskiloak
15:43
Osagaiak
  • -Barraskiloak, 2 kg
  • -Urdaiazpikoa, 200g
  • -Urdaia, 200g
  • -Txorizoa, 200g
  • -Tomatea, 200g
  • -Irina, 40g
  • -6 berakatz ale
  • -Kipula bat
  • -Pipermina
  • -Perrexila
  • -Olioa
  • -Gatza
  • -Piper txorizeroa, 4
  • -Piperrautsa, 10g
  • -Onddo zuriak

Bideoak (1)

Prestaketa

Zailtasuna: Zaila

Kostua: 3-5 euro

Kaloriak: 125 Kcal

GONBIDATUAK:

Gamarrako Ostalaritza Eskolako ikasleak

NOLA EGIN:

-Barraskiloak garbitzeko, lapiko batean ura eta gatza jarri eta bertan utzi, muki guztia bota arte. Ondo igurtzi eta, garbi daudenean, tipula batekin eta erramu hosto batekin uretan egosi, 30-40 minutuz.

-Tipula eta berakatza ebaki eta, olio pixka batekin, lapiko baten jarri. Bitartean, beste lapiko txikibatean, piper txorizeroak uretan hidratatzen utzi. Tipula ondo erregosi denean, piper txorizeroaren haragia, piperrautsa eta irin pixka bat gehitu. Dena ondo nahastu eta barraskiloak egiteko erabilitako urarekin busti. Salda eta tomate saltsa gehitu eta, 10 minutuz, irakiten utzi. Gero, dena birrindu eta iragazi.

-Beste lapiko batean, pipermina eta olio pixka bat jarri. Bertan, laukitxoetan ebakitako txorizoa eta urdaia salteatu. Gero, barraskiloak gehitu eta dena batera salteatu.

-Osagai guztiak ondo nahasi eta, ordu erdiz, egosten utzi.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena