Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Barazki eta pesto zopa
27:23
Osagaiak
  • Zopa egiteko:
  • -2 azenario
  • -porru bat
  • -apio ale bat
  • -100 g leka
  • -50 g ilar
  • -patata bat
  • -litro erdi ur
  • -belar usaindun sorta bat (perrexila, ereinotza eta ezkaia)
  • -gatza eta piperbeltza
  • Pesto begetarianoa egiteko:
  • -50 g albahaka hosto
  • -2-4 baratxuri atal
  • -100 g oliba olio
  • -130 g tofu birrindu
Prestaketa

- Zailtasuna: Erraza

- Kostua: 1,2-5 euro

- Kaloriak: 290 kcal

GONBIDATUA:

Silvana Huegun dietista

NOLA EGIN:

Moztu porruak, azenarioak eta apioa, eta sueztitzen jarri ontzi batean belar txortarekin batera.

Gehitu patatak moztuta, eta bota ura irakiten,

Bost minutu pasa ondoren, gehitu ilarrak eta lekak. Utzi irakiten goxo-goxo

Sartu mortero batean albahaka eta baratxuri atalak, eta ongi birrindu.

Gehitu 50 g oliba olio, eta ongi birrindu berriro, pasta astun bat lortu arte. Gehitu gainerako olioa poliki-poliki.

Gehitu tofua, eta ongi nahastu dena.

Atera belarrak zopatik, eta gehitu pestoa. Zerbitzatu

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena