Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Otarrain-entsalada epela
21:42
Osagaiak
  • Otarrain egosia - 400 g ingurukoa
  • Txirlak - 8
  • Otarrainxkak - 8
  • Tomate naturala - 1
  • Endibia - 1
  • Lolloa, trebisoa, haritz-hostoa eta uraza arrunta
  • Modenako ozpina
  • Tipula txikitua - laurden bat
Prestaketa

Alde batetik, ahalik eta apainen jarriko ditugu uraza mota guztiak (lolloa, haritz-hostoa…), bai eta endibiak ere.

Tomatea dadotan ebaki, eta urazarekin batera jarriko dugu. Otarrainari barrua hustu, zatitan ebaki eta entsaladaren gainean jarriko dugu. Gatzozpindu egingo dugu.

Bestalde, zartagin batera oliba-olioa bota, eta tipula jarriko dugu biguntzen, txiki-txiki eginda. Gorritzen hasten denean,  otarrainxka-isatsak eta txirlak gehituko dizkiogu. Txirlak irekitzen direnean, otarrainxkak eta txirlak entsalada gainean jarri, eta zartagineko olioa botako diegu gainetik.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena