Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Marmitakoa
Osagaiak
  • Tipula bat
  • Azenario bat
  • Piper berdeak, 4 edo 5
  • Piperminaren eta piper txorizeroaren salda - 2 l
  • Hegaluzea - kilo bat eta erdi
  • Patata - 2 kg
Prestaketa

Barazkiak bigunduko ditugu oliotan; tipula, azenarioa eta brunoise eran ebakitako piper berdea.

Prestatu salda, pipermin eta piper txorizero batekin, barazkiak biguntzen ari garen bitartean. Patatak zuritu eta kraskatuko ditugu. Barazkiak bigundutakoan, patatak gehituko ditugu, bai eta salda ere (aurrez pipermina eta piper txorizeroa birrinduta). Patata egosten utziko dugu, baina haustera iritsi gabe.

Dadotan ebakiko dugu hegaluzea, eta gatza eta piperbeltza gehituko dizkiogu. Hegaluzea patatetara bota, eta irakiten utziko dugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena