Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Olagarro errea, patata krema eta txipiroi saldarekin
Osagaiak
  • Olagarroa - 2 kg
  • Tomate bat
  • Tipula bat
  • Berakatz buru bat
  • Ura - 100 g
  • Gatza
  • Olioa
  • Patata kremarako:
  • Patatak - 500 g
  • Gurina - 300 g
  • Esnegaina - 150 g
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Txipiroi saldarako:
  • Tipula - 500 g
  • Txipiroiak - 500 g
  • Ardo zuria - 180 g
  • Ura - 180 g
  • Olioa - 30 g
Prestaketa

Olagarroa eta barazkiak labean egingo ditugu 70 minutuz 180 gradutan.  Molde batean sartu eta egun batez pausatzen utziko dugu.

Beste ontzi batean ura jarri eta patatak egosiko ditugu. Esnegaina irakin eta patata egosiei gehituko diogu. Dena birrindu eta gurina botako diogu. Gatza eta piperbeltza egin.

Beste eltze batean tipula bigunduko dugu karamelatu arte. Txipiroiak zatitu eta tipulari gehituko dizkiogu. Su eztitan bigunduko ditugu. Ondoren ardo zuria bota eta urritzen utziko dugu. Azkenik, ura bota eta 15 minutuz egosten eduki.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena