Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Abakando entsalada
Osagaiak
  • Kantauriko abakandoa - 800 g
  • 2 patata
  • 3 arrautza
  • Maionesa
  • Haritz-hosto uraza
  • Piper gorri bat
  • Piper berde bat
  • Tipula bat
  • Olioa
  • Ozpina
  • Gatza
Prestaketa

Abakandoa 15 minutuz egosiko dugu. Hozten utzi eta isatsaldea zurituko dugu. Burua eta hankak masa egiteko gordeko ditugu.

Patata eta arrautzak egosi eta hozten utziko ditugu. Txikitu eta buru eta hanken mamia gehituko diegu. Maionesaren laguntzarekin masa bat egingo dugu.

Beste alde batetik, ozpin-olio ilustratua egingo dugu. Horretarako, piper gorria, piper berdea eta tipula xehe-xehe zatituko ditugu eta olioa, ozpina eta gatza botako dizkiegu, norbere gustura.

Platereratzeko, azpil batean uraza juliara erara zatituta jarriko dugu. Gainean abakandoarekin egindako masa zabalduko dugu. Isatsaldeko haragia xerratan jarriko dugu eta, abakando itxura emateko, burua eta hankak erabiliko ditugu. Amaitzeko, ozpin-olioa botako diogu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena