Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Azpizuna plantxan foiearekin eta oporto saltsarekin
20:07
Osagaiak
  • Azpizuna, 300 g
  • Foiea, 40 g
  • Tipula, 70 g
  • Azukrea, 70 g
  • Oportoa, 70 g
  • Mahaspasak, 70 g
  • Patatak, 40 g
  • Barazkiak, 30 g
  • Porru frijitua, 30 g
  • Egilea: Iñigo Latierro
  • Jatetxea: Zumeltzegi
Prestaketa

Gonbidatua: Donostiako Zumeltzegi jatetxeko Fernando Gorostidi eta Iñigo Latierro.

NOLA EGIN?

Oporto saltsa egiteko:

- Tipula xehatu eta sueztitu.

- Azukrea gehitu eta karamelizatzen utzi.

- Oporto ardoa erantsi eta murrizten utzi.

- Ondoren, birrindu egingo dugu eta mahats pasak gehitu.

- Bestetik, tipula xehatu eta zartagin batean sueztitu.

- Piper berdeak, azenarioa eta porrua ere zatitu eta zartaginean frijitu. Gatz puntua eman.

- Patatak panadera erara egiteko:

- Patatak xerratan zatitu eta zartaginean sueztitu, tipula, azenarioa, piper berdea eta porruarekin batera.

- Azpizuna plantxan markatu bi minutuz.

- Foiea zartaginean markatu.

Amaitzeko platerera zerbitzatu:

-Lehenengo patatak jarri eta gainean azpizuna jarri.

- Foiea azpizunaren gainean jarri eta oporto saltsa eta barazki frijituekin apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena