Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Zapoa labean erreta otarrainxkekin eta xiitakeekin
Osagaiak
  • - Zapo garbia, 400 g
  • - Otarrainxkak
  • - Xiitakeak, 100 g
  • - 2 berakatz hagin
  • - Tipulatx bat
  • - Ardo zuria, 20 g
  • - Ura, 100 g
  • - Perrexila
  • - Oliba olioa eta gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Erraza

Kostua: 5-8 euro

Kaloriak: 215 kcal

GONBIDATUA:

Aitor Lopez Rekarte

NOLA EGIN:

- Garbitu bieirak eta korala atera.

- Zartagin batean berakatz ale bat ondo txikituta gorritzen jarri. Dantzan hastean,tipulatx xehetua bota. Egindakoan, bieiraren koralak eta ardo zuria gehitu, ardoa murrizten utzi eta gero ura bota. Sutatik atera eta estalita infuzionatzen utzi. Birrindu eta gorde.

- Zartagin batean berakatz ale bat oliba olio apur batekin jarri eta bertan barrengorriak salteatu, laurdenetan zatituta.Erdi eginda daudenean, bieirak gehitu eta pare bat buelta eman.

- Zartagin bero batean zapoaren alde bat ondo gorritu eta labeko erretilu baten jarri, bieirekin batera. Labean eduki 200º C 8-10 min.

- Eginda dagoenean, zapoa barrengorri eta bieira ohe baten gainean zerbitzatu, koral saltsarekin lagunduta.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena