Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Martxoko ezkoak patata krema, hirugihar, baratxuri beltz eta arrautzarekin
17:40
Osagaiak
  • 4 lagunentzako osagaiak:
  • -Martxoko ezkoak, 1 kilo
  • -Hirugihar ondua, 40 g
  • -Baratxuri beltza, 2 ale
  • -Arrautzak, 4
  • -Kennebec patata, 200 g
  • -Gurina, 20 g
  • -Esne-gaina, 40 g
  • -Oliba-olio birjina
  • -Gatz-kristalak
Prestaketa

Garbitu perretxikoak, eta salteatu zartagin batean olio pixka batekin. Gorde pare bat perretxiko, laminatan ebakitzeko.

Zuritu eta puskatu patatak. Jarri ur ugaritan egosten, 20 bat minutuz. Ongi egositakoan, kendu ura. Kazola batean, urtu gurina eta esne-gaina. Gehitu patata, eta utzi su eztian egosten, pare bat minutuz. Txikitu irabiagailuaz, pure krematsua lortu arte.

Jarri arrautzak egosten, azal eta guzti, 64 graduan 35 minutuz.

Txikitu hirugiharra eta salteatu pixka bat zartaginean.Gehitu perretxikoak eta baratxuri beltz zatikatua, eta salteatu guztia.

Plateraren oinarrian, jarri patata-krema, gainean perretxiko salteatuak eta erdi-erdian arrautza. Amaitzeko,jarri martxoko ezko gordin batzuk laminatan ebakita. Eta gehitu gatz-kristal batzuk eta olio pixka bat.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena