Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Arrautzak Perigord erara
16:03
Osagaiak
  • Bi baserriko arrautza, xerra bat moldeko ogi, tipula erdia, 2 z/k modenako ozpina, 4 z/k Pedro Ximenez ardoa, 250 ml. haragi-salda, maizena, 2 xerra foie, 15 gr. boilur, olioa, gatza, piperrauts zuria.
Prestaketa

Hasteko, tipula oliotan bigundu, ozpina gehitu, urritzen utzi eta Pedro Ximenez bota. Segidan egosi egingo dugu. Ondoren, salda gehitu eta urritzen utzi behar da. Eta azkenik, maizena bota eta birrindu egin behar da. Iragazi eta irakin. Puntuan dagoenean, boilurra bota eta egosi 2 minutuz.

Bestalde, arrautzak egosi behar ditugu 35 minutuz, 65 graduan.

Eta ondoren, ogi-xerra eta foie-xerra plantxan egingo ditugu.

Aurkezteko, ogi-xerraren gainean lehendabizi foiea eta ondoren arrautza ipini. Egindako saltsa gainetik bota eta Pedro Ximenezekin egindako erredukzioarekin apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena