Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Usakumea sagarrekin
Osagaiak
  • Usakume bat, tipula bat, porru bat, azenario bat, hiru sagar, haragi-salda, oliba-olioa, gatza, ardo beltza, koñak pixka bat, Pedro Ximenez ardoa, gurina, sagardoa, maizena, azukrea

Bideoak (1)

Prestaketa

Hasteko, usakumea su bigunez berotuko dugu oliba-oliotan. Ondoren, tipula, porrua, azenarioa eta zatitutako sagar bat botako dizkiogu. Dena olioztatu denean, koñaka, ardo beltza eta salda gehitu, eta 30 minutuz egosiko dugu. Maizena pixka batekin (kafe-koilarakadaren neurrikoa) dena xehatu ondoren, Pedro Ximenez ardoa botako diogu.

Segidan, beste sagar bat txikitu eta salteatuko dugu gurinarekin eta sagardoarekin. Eta hirugarren sagar bat ardo zuriarekin, azukrearekin eta gurinarekin egosi eta birrinduko dugu, purea lortu arte.

Aurkezpena: platerean, lehendabizi zatitutako sagarra jarriko dugu, gainean usakumea eta alboan sagar-purea.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena