Errezetak bigarren platerak
Bideoak (1)
Hasteko antxoak gazitu egin behar dira. Horretarako, antxoa gatzunetan jartzen da, 2 orduz gutxi gorabehera, gatza hartzen hasten den arte.
Ondoren, antxoei burua kentzen zaie banan-banan, hegatsa utziz. Hurrengo pausoa barrikatan sartzea da. Barrikak 300 kilo ingurukoak izan ohi dira
Gero, barrikaren ipurdian gatz ugari botatzen da, geruza eder bat gelditu arte. Ondoren, arraina eta gatza sartzen dira, tartekatuz. Barrika betetzen denean, tapa jarri eta gainean 25 kiloko 4-5 harri jartzen zaizkio, antxoak duen ura eta odola botatzeko. Handik astebetera, 2 harri kendu eta 6-7 hilabetez heltzen uzten da. Sarri begiratu behar zaio, ea gatzuna neurri egokian dagoen. Hau oso garrantzitsua da, izan ere antxoak gatzunetan ondo estalita egon behar du.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa