Errezetak bigarren platerak
Bideoak (1)
Hasteko, bildotsaren hertzeak egosten paratu behar dira.
Bestetik, bol batean, jarri etxeko 4 arrautza, hertze egosiak, xingarra, tipula eta perrexila, guztiak ongi xehatuta, eta bota gatza denari. Dena ongi irabiatu, sardexka batekin, eta bildotsaren sabela horrekin bete behar da. Gero, ongi lotu eta egosten paratu, ordu eta erdian eduki su apalean, gutxi gorabehera, lehertu ez dadin.
Bukatzeko, frijitu bi baratxuri-ale eta tipula freskoa oliba-oliotan, bai eta odol egosia ere, gatzarekin eta Ezpeletako piper-hautsarekin. Hau egin eta gero, tomate eginarekin estali. Zuritu azala (kendu kanpoko sabela). Xerratu egin behar da zuria zati biribiletan. Azkenik, tomate gainean jarri, utzi irakiten bizpahiru minutuan, eta prest.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa