Errezetak bigarren platerak
Bideoak (1)
Tikmoaren prestaketa:
Hasteko, ore bigun bat egin, eta geroko gorde, legamiak bere lana egin dezan, 15 bat minutuan.
Gero, orea banandu behar da zati bitan eta zati bakoitza arrabola batekin oratu zirkuluan.
Hiru tiratan ebaki zirkulu bakoitza, tirak bata bestearen gainean jarri eta lotu.
Azkenik, lapiko baten ura jarri eta irakiten duenean, tira lotuak jarri lurruetan, 10 edo 15 minututan.
Tarkaryaren prestakuntza:
Lapiko batean, sutan jarri oliba-olioarekin tipula txikitua, baratxuri-atalak, espeziak eta ereinotz-hostoa. Bota gatza eta gorritzen utzi. Okela eta tomatea txikiturik jarri, ondo nahastu dena eta su erdian utzi. Patatak egosi uretan 45 minutuz.
Gero jarri ilarrak utzi 5 minutu egozten eta azkenean jarri martorria zatituta gainetik eztali eta sutatik atera.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa