Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Hegaluzea, tipula espezia eta tomatearekin
14:33
Osagaiak
  • Hegaluze-xerra 1
  • Tipula 2
  • Tomate heldua 1
  • Tomate frijitua
  • Baratxuri-atalak 2
  • Piper berdea 1
  • Piperbeltz zuria
  • Ardo zuria
  • Oliba-olioa eta gatza
  • Espeziak: Iltzea; ereinotz-hostoa; kardamomo-hazia; kuminoa eta martorri-hazia
  • Martorria
  • Egilea: Jabier Zapirain
  • Jatetxea: Arropain jatetxea, Lekeitio
Prestaketa

Hasteko, zartagin batean, tipula, baratxuria eta tomatea txikituta oliba-oliotan jarri sutan. Nepaleko espeziak bota eta su eztiz biguntzen utzi. Piper berdea ere bota behar zaio.

Gero, hegaluze-xerrari piperbeltz zuria bota alde bietatik eta zartaginean jarri su geldian. Hegaluzea zuritzen denean buelta eman eta utzi beste pixka bat egiten.

Gainetik, bota ardo zuri pixka bat eta utzi agortzen. Gero, tomate frijitua bota, eta nahastu dena ondo, gatza gehituta.

Azkenik, utzi irakiten, eta jarri martorria gainean. Estali zartagina, eta utzi bost minutuan, sua itzulita.

Plater batean jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena