Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Euskal-Txerri sekretua, Baztango onddo saltsa krematsuarekin
Osagaiak
  • Txerri-sekretua - 250 g
  • Onddoak - 4
  • Baratxuria - 200 g
  • Gurina
  • Porruak - 2
  • Tipula gozo bat
  • Esnegaina - katilukada bat
  • Hegazti-salda - katilukada bat
Prestaketa

Zartagin batean oliba-olioa berotzen jarri. Baratxuriak xehe-xehe zatitu eta zartaginean bigundu. Onddoak garbitu eta xerratan ebaki, eta zartaginera bota. Gatz pittin bat gehitu eta erretiratu. Eltze batean gurin pixka bat ipiniko dugu eta horren gainean barazkiak. Su eztian egosten utzi, karamelatu arte. Onddoak gehitu eta ondoren, salda. Apur batean urritzen utzi eta, azkenik, esnegaina gehitu. Gatzean probatu. Thermomixen pasatu eta puntuan jarri. Sekretua, mahairatu baino bi ordu lehenago, hozgailutik atera eta epeltzen utzi. Txingarretan edo plantxan, alde bietatik egin. Platereratzeko, sekretua platerean jarri. Laguntzeko, saltsa gehitu eta porru frijituarekin apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena