Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Zezen buztan erregosia, Arabako Errioxako ardo beltzetan, patata gainerrearekin eta bere zukuarekin
Osagaiak
  • Zezen-buztana, zatituta - 1 kg
  • Tipula
  • Azenarioa
  • Porrua
  • Berakatza
  • Apioa
  • Errioxako ardoa - botila erdia
  • Patatak - 2
  • Gurin apur bat
  • Esnea - baso bat
  • Koñaka - baso bat
  • Gatza eta piperrautsa
  • 0,4 º-ko oliba-olioa
Prestaketa

Kazola batean, barazki guztiak bigunduko ditugu oliotan.

Gatza eta piperra botako diogu zezen-buztanari, irinetan pasatu eta kazolan jarriko dugu. Errealdi bat emango diogu guztiari.

Ardo beltza, ura eta koñaka gehituko dizkiogu. Egosi egingo dugu guztia ordu eta erdian, gutxi gorabehera.

Surtatik atera, eta hozten utziko dugu.

Saltsa irabiagailutik eta iragazki txinatarretik pasatuko dugu.

Purea egingo dugu esnea, gurina eta gatza erabiliz, harik eta krematsua geratzen den arte. Purea buztanaren gainean jarri, eta gainerre egingo dugu. Zerbitzatu egingo dugu, gainetik ardo beltzaren zukua botata.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena