Errezetak azkenburukoak edo postreak

Txoriene

Azkenburukoak

Gazta gutizia karamelu saltsarekin
Osagaiak
  • Gazta-gutizia egiteko:
  • Gazta freskoa (San Millan) - 400 g
  • Zuringoak - 7
  • Azukrea - 3 koilarakada
  • Esne-gaina - litro erdi
  • Karamelu-saltsa egiteko:
  • Azukrea - 3 koilarakada
  • Esne-gaina - 200 g
  • Molderako:
  • Azukrea
Prestaketa

Ontzi batean gazta, zuringoak, azukrea eta esne-gaina ondo nahastu. Zartagin batean, jarri azukrea sutan ur pixka batekin, karamelua egiteko. Kolorea hartzen duenean, moldera botako dugu. Hozten denean, aurreko ontziko osagai guztiak moldera botako ditugu. Estali eta labean sartuko dugu maria bainuan, 190 graduan 50 minutuz.

Saltsa egiteko, azukrea zartagin batean jarri eta kolore gorrixka hartzen duenean, esne-gaina bota eta nahastu. Irakin eta gorde.

Gutizia moldetik atera, anoatan moztu eta saltsa pixka batekin zerbitzatuko dugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena