22:59

Euroliga

Baskoniak eraldaketa bat izan du bigarren zatian Zalgiris menderatzeko (93-73)

I. G. | EITB Media

Gasteizko taldeak, jarraian hiru porrot jaso ondoren, sentsazio onak itzuli dizkion garaipena lortu du Euroligako bederatzigarren jardunaldian.

• Baskonia vs Zalgiris

Baskonia vs Zalgiris. Argazkia: EFE

Cazoo Baskoniak eraldaketa bat izan du bigarren zatian, Zalgiris Kaunas 93-73 mendean hartuta. Defentsa sendoa eta joko orekatua izan ditu, eta, hiru porrot jarraian jaso ondoren, sentsazio onak itzuli dizkio Euroligako bederatzigarren jardunaldian.

Partida saskiraketa truke batekin hasi da, non Edgaras Ulanovas lituaniarra nabarmendu den kalitatezko saskiraketekin Zalgirisi eusteko.

Baskonia sufritzen ari zen, baina kanpoko jaurtiketek hegoak eman dizkie eta lehen zatia aurretik ixteko (21-20).

Hirukoa izan da oraindik gasteiztarren armarik onena. Hala ere, 2-10eko partzial batek abantaila itzuli dio Zalgirisi, atsedenaldira arte iraun duena, Darius Thompsonen hiruko batek 42-44koa jarri aurretik.

Lituaniarrak hobeto sartu dira hirugarren ekitaldian, baina partida lozorroan sartu da. Baskoniak puntu bat sartu du lau minututan, baina aurkariari eustea lortu du.

Euskaldunek hobera egin dute Pierrià Henry eta Darius Thompsonekin pistan eta 13-3ko partzial batek talde gasteiztarraren ekimena berreskuratu du 64-58ko emaitzarekin.

Pierriá Henryk azken laurdeneko lehen sei minutuetan lortutako zazpi puntuek garaipenera eraman dute Baskonia. Joan Peñarroyaren mutilek aurrerapauso bat eman dute defentsan eta Zalgirisen erreakzioa eragotzi dute.

Darius Thompsonek hartu du partidako gidoia azken erasoetan eta euskaldunek amaiera erosoa izan dute 93-73ko emaitzarekin.

93 - Cazoo Baskonia (21+21+22+29): Thompson (19), Howard (3), Sedekerskis (3), Díez (-) y Kotsar (6) -cinco inicial-, Henry (15), Rokas Giedraitis (9), Marinkovic (14), Hommes (5) eta Costello (19).

73 - Zalgiris Kaunas (20+24+14+15): Evans (17), Butkevicius (7), Ulanovas (18), Smits (2) y Hayes (4) -cinco inicial-, Lekavicius (1), Brazdeikis (10), Birutis (2), Dimsa (11), Dovydas Giedraitis (-) eta Cavanaugh (1).

Epaileak: Borys Ryzhyk (UKR), Sasa Pukl (SLO) eta Maxime Boubert (FRA). Kanporaturik ez.

29 17:00 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Peña II vs Larrazabal