23:56

TXAPELDUNEN LIGA

Surne Bilbao Basketek galdu egin du UCAM Murtziaren aurka (90-72)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Surne Bilbao Basketek lehen porrota jaso du Txapeldunen Ligako top 16an UCAM Murtziaren aurka.

• Xavi Rabaseda, en el encuentro ante el Murcia

Xavi Rabaseda, en el encuentro ante el Murcia. Foto: EFE

Bilbao Basketek 90-72 galdu zuen FIBA Txapeldunen Ligan UCAM Murtziaren aurka, eta bilbotarrek ezin izan zuten ezer egin defentsako intentsitateari eta Artem Pustovyiren eta Thad McFaddenen erasoko lan onari aurre egiteko.

Partida defentsa onarekin hasi zuen UCAM CBk eta horrek 8 eta 2 aurreratzea ekarri zuen lau minututan.

Bilbao Basket suspertu egin zen eta Adam Smithen hiruko bati esker hurbildu egin zen (14-12), baina Pustovyik, aurkariaren inguruan eraginkorra izanik, berriro aurre hartzeko aukera eman zion bere taldeari, lehen laurdena zazpi puntuko abantailarekin itxi zuelarik (20-13). 24-13rekin Jaume Ponsarnauk hutsartea eskatu zuen eta bere taldeak hirukoekin erreakzionatu nahi izan zuen. Lude Hakanson eta Francis Alonsoren bik 30-22koa jarri zuten, baina Sito Alonsoren taldea ez zen lasaitu eta McFaddenen eskutik oldartu zen. Georgiako pasaportea duen eskolta estatubatuarrak lau hiruko jarraian lortu zituen eta atsedenaldira +19koarekin iritsi ziren Segurako hiriburukoak (48-29).

UCAM CB nagusi izaten ari zen Endesa Ligako aurkari zuzen baten aurrean, titulurako kanporaketetara sartzeagatik -euskaldunak hamaikagarren dira eta murtziarrak hamabigarren, 8-10eko markarekin biak-, baina Europako norgehiagoka honetan ez zuen erresistentzia handirik eskaini.

Ponsarnauren mutilek 99-81 irabazi zioten Sitok zuzendutakoei, eta azken laurdena aprobetxatu zuten porrot handia atontzeko eta desabantailari aurre egiteko. Hori garrantzitsua izan daiteke final-laurdenetarako txartela eskuratzeko, multzo bakoitzeko lehen bi sailkatuek lortuko baitute. 10 minutu horietan bizkaitarrek partidako lehen garaipen partziala lortu zuten 16-25ekoarekin eta 90-72ko emaitzarekin amaitu zen partida.

90 - UCAM Murcia Club Baloncesto (20+28+26+16): Trice (11), Jelínek (11), Rojas (-), Luther (6) eta Diop (10) -hasierako bostekoa-, Bellas (-), Radovic (6), McFadden (17), Pustovyi (23), Sakho (-), Anderson (4) eta Andronikashvili (2).

72 - Surne Bilbao Basket (13+16+18+25): Hakanson (6), Rabaseda (11), Smith (8), Andersson (8) eta Withey (13) -hasierako bostekoa-, Radicevic (3), Alex Reyes (-), Francis Alonso (11), Kyser (8), Sulejmanovic (4) eta Ignacio Rosa (-).

Epaileak: Manuel Mazzoni, Italiakoa; Andris Aunkrogers, Letoniakoa; eta Carsten Straube, Alemaniakoa. Pustovyi kanporatu zuten bost faltagatik (35. min).