20:50

EUROPA LIGA

Realak galdu egin du Manchester Uniteden aurka, baina lidergoan amaitu du multzoen fasea (0-1)

I. G. | EITB MEDIA

Donostiarrek Europa Ligako lehen porrota jaso dute gutxiengoagatik, baina emaitza hori nahikoa zaie hurrengo fasera multzoko lehen postuan igarotzeko.

• Brais Mendez Manchester Uniteden aurkako partidan

Brais Mendez Manchester Uniteden aurkako partidan. Argazkia: EFE

Realak porrot gozoenetakoa jaso du ostegun honetan. Manchester Uniteden aurka 0-1 galdu du Reale Arenan, baina multzoko lehen postuan sailkatzea lortu du, baita Europako Ligako final-zortzirenetara zuzenean sartzea ere, Txapeldunen Ligatik datorren talde baten aurkako kanporaketa saihestuz.

Reala ez da atzean itxarotera atera eta Manchester Uniteden bila joan da Ten Hagen taldearentzat gaindiezina izan den presioarekin. Izan ere, ezin zezaketen zelai erdia gainditu.

Txuri-urdinek, baloia oso azkar berreskuratuz galtzen zutenean, oso eroso jokatu dute eta arriskua sortu dute, Merinok Carlos Fernandezentzat egindako pase sakon batek kasu.

Hala ere, ordu laurdena gaindituta, De Gearen pilotakada bat buruz jo du Bruno Fernandesek; luzapena Cristianok jaso du. Garnachoren abiadurak agerian utzi du Gorosabel Cristianoren pasea jasotzean, eta Remiroren aurrean jarri da, gora bidalitako jaurtiketa batekin gola sartzeko (0-1).

Kolpe bat nahikoa izan da Manchester Uniteden arriskuaz ohartzeko, hortik aurrera Reala kontu handiagoz jokatzera behartu duena.

Britainiarrek euren aukeraren zain jarraitu dute, eta Garnachoren bertikaltasuna aprobetxatu dute. Garnachok bigarrena egiteko aukera izan du, Gorosabel ebaki duena, eta Remiroren aurrean baselina batekin ere izan du gola egiteko aukera Cristianok.

Realak lehen zatian izan duen aukerarik onena Gorosabelen jaurtiketa izan da, baina De Geak desbideratzea lortu du. Aldaratzea Marinek jaso du eta, angelu gutxirekin, jaurti eta baloiak Madrilgo atezainaren buruan jo du, oraindik lurrean, langa gainetik joateko.

Bigarren zatian ez da ezer aldatu Manchester Uniteden ordezkapenak iritsi arte. Realean Carlos Fernandez saiatu da bi errematerekin eta handik gutxira Guevara, zelairatu berria, De Geak harrapatu duen beste jaurtiketa batekin.

Horrela iritsi da partidako azken minutuetara, eta Alguacilek emaitza babestea erabaki du bosteko defentsarekin jokatuz.

Azken momentuak baloien etengabeko bonbardaketa izan da Realaren areara, baina donostiarrek ez dute aukera bakar bat ere eman eta final-zortzirenetan zuzenean sartzen duen lehen postua lotu dute.

0 – Reala: Remiro; Gorosabel (Aritz, 58. min), Le Normand, Pacheco, Rico; Zubimendi, Merino, Brais (Zubeldia, 82. min), Marín (Navarro, 58. min); Carlos Fernández (Guevara, 72. min) eta Sorloth (Magunazelaia, 82. min).

1 – Manchester United: De Gea; Dalot, Lindelöf (McTominay, 57. min), Martínez, Shaw; Van de Beek (Rashford, 57. min), Casemiro, Eriksen (Maguire, 82. min), Bruno Fernandes; Garnacho (Fred, 82. min) eta Ronaldo.

Gola: 0-1, 16. min: Garnacho.

Epailea: Georgi Kabakov (Bulgaria). Txartel horia atera die Realeko Brais eta Carlos Fenández jokalariei eta Manchester Unitedeko Martínez, Cristiano eta Dalot jokalariei.