23:28

Errege Kopa

Gernikak, Arenasek eta Sestao Riverrek aurrera egin dute Kopan; Amorebieta eta Beasain, kanporatuta

I. G. | EITB MEDIA

Arenas eta Sestao River nagusi izan dira euren neurketetan, eta Gernikak penaltietaraino borrokatu behar izan du. Penalti batek porrotera kondenatu du Amorebieta, eta luzapenean kanporatu dute Beasain.

• Gernikako jokalariak garaipena ospatzen

Gernikako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EITB Media

Gernikak, Getxoko Arenasek eta Sestao Riverrek Errege Kopako bigarren fasera sailkatzea lortu dute larunbat honetan. Amorebietak eta Beasainek, aldiz, zorte txarra izan dute eta agur esan diote txapelketari euren partidak galdu ondoren.

Amorebieta izan da jokatu duen beheko mailetako lehen euskal taldea. Talde bizkaitarrak 1-0 galdu du Saguntinoren aurka txapelketako lehen kanporaketan. Partida erabaki duen gola penaltiz eta luzapenean iritsi da, 116. minutuan hain zuzen ere, Amorebieta jokalari bat gutxiagorekin geratu denean.

Arenas eta Sestao River izan dira garaipena eta hurrengo faserako txartela lortzen lehenak. Getxoko taldeak lorpen handia lortu du Lugori irabazita, 76. minutuan Gomezak korner batean sartutako golari esker (1-0).

Bestalde, Riverrek partida ona egin du Las Llanasen, eta garaipena lortu du Racing Ferrolen aurka, Leandro Martinezen bolea bikainarekin sartutako golari esker, hurrengo faserako sailkapena lortuz (1-0).

Gernikak denbora gehiago behar izan du Leganesen aurka. Madrileko taldea jaun eta jabe izan da Urbietan, auken faltengatik nabarmendu den partidan. Baina hiribilduko taldea ondo defendatu da partida luzapenera arte eramateko. Gauza bera luzapenean, 11 lehia metroetara eramanez, non atezain gernikarrak Leganesen azken jaurtiketa gelditu duen Gernikari garaipena emateko (6-5).

Beasainen kasuan, zorte txarra izan du talde gipuzkoarrak Sportingen aurka jokatu duen partidan. Asturiaseko taldea izan da gola sartzen lehena partidako lehen minutuetan, baina gipuzkoarrek markagailuari buelta ematea lortu dute aurrea hartzeko. Amaierarako 15 minuturen faltan, Sportingek partida berdindu du berriro, partida luzapenera iritsiz, non bisitariek garaipena lortu duten azken minutuan (2-3).

Horrela, Arenasek, Sestao Riverrek eta Gernikak Osasunari lagunduko diote Errege Kopako bigarren kanporaketara, azken horrek Fuentes mendean hartuta (1-4).

25 Zuzenean 15:30 - 17:45 TXIRRINDULARITZA | Romandiako Tourra (2. etapa)
    26 22:10 - 00:30 ZESTA-PUNTA | Zesta All Star: Erkiaga-Zabala vs Laduche-Lekerika