14:46

EUROKOPA

Belgika eta Frantzia final-laurdenetan izango dira

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Belgikako selekzioak Eurokopako final-laurdenetan parte hartuko duela ziurtatu du astelehen honetan, Italiari 0-1 irabazita. Dagoeneko sailkatuta zegoen Frantziak, aldiz, berdindu egin du Islandiaren aurka (1-1).

• Belgikarrak garaipena eman dien gola ospatzen

Belgikarrak garaipena eman dien gola ospatzen. Argazkia: EFE

Italia 0-1 Belgika

Belgikak 0-1 irabazi zion Italiari, eta final-laurdenetara sailkatzea lortu zuen. Suedia izango du aurkari hurrengo kanporaketan.

Lehen zatian, Belgika eta Italiaren arteko kolpe-trukea egon zen, baina jokoaren jabetza inorena izan gabe.

Behin betiko gola bigarren zatia hasi berritan iritsi zen, 49. minutuan, De Caignyk (Belgikako selekzioko onena lehen 45 minutuetan) ezkerkada bat jo zuenean area barrutik, hainbat aldaratze egon ondoren.

Italiak azkar erantzun ahal izan zuen, baina langak eragotzi egin zuen Girelik jaurtitako falta sare barrura joan zedin. Italiarrek erasora jo zuten indar guztiekin, eta hiru aukera oso argi izan zituzten, baina Belgika oldarraldietatik defendatu zen. Gainera, 91. Minutuan, kontraeraso batean, Wullaert neurketa erabakita uzteko zorian egon zen, baina zutoinera bidali zuen bere ahalegina. Azkenerako, 0-1 amaitu zen lehia.

Islandia 1-1 Frantzia

Frantziako selekzioak, hasierako hamaikakoan ohikoak ez diren jokalariekin, Islandiakoen ametsarekin amaitu zuen.

Malarden gol goiztiar batek erraztu zuen urdinen lehia. Islandiarrak ez ziren behera etorri, eta Jonsdottirrek langara bidalitako burukada batekin animatu ziren, baina Frantzia nagusi zen jokoan, eta bazirudien Corinne Diacrek entrenatutako selekzioa gertu zegoela bigarrena lortzetik.

Frantziarrek aukerak pilatzen jarraitu zuten, eta aldea bi aldiz handitzekotan egon ziren, baina batean jokoz kanpoagatik, eta bestean baloia eskuz ukitzeagatik, baliogabetuta geratu ziren bata zein bestea. Islandiak ez zuen amore eman eta bere gola, saririk gabe izan bazen ere, penaltiz heldu zen, Brynjarsdóttirek sartutakoa.

0 - Italia: Giuliani; Di Guglielmo, Bartoli, Linari, Boattin; Bergamaschi, Rosucci, Giugliano, Simonetti, Bonansea; eta Girelli.

1 - Belgika: Evrad; Vangheluwe, Biesmans, Kees, Philtjens; Vanhaevermaet, De Caigny; Dhont, Wullaert, Cayman; eta Eurlings.

Gola: 0-1, 49. min, De Caigny.

Epailea: Ivana Martincic (CRO). Xartel horiak: Boattin (Italia).

28 Zuzenean 12:00 - 14:00 PILOTA | Afizionatuak: Goñi Memoriala