23:10

1. JARDUNALDIA

Osasunak garaipenarekin estreinatu du denboraldia Sevilla mendean hartuta (2-1)

I. G. | EITB MEDIA

Chimy Avilak sartu du 2022-2023 denboraldiko lehen gola, baina Rafa Mirrek minutu baten buruan sartu du Sevillaren gola. Bigarren zatian, Aimar Orozek jaurtitako penalti batek garaipena eman die gorritxoei.

• Osasunako jokalariak garaipenaren gola ospatzen

Osasunako jokalariak garaipenaren gola ospatzen. Irudia: EFE

Osasunak Sevilla gainditu du Sadarren (2-1) 2022-23 Liga inauguratzeko, erritmo biziko partida batean. Aimar Oroz harrobiko jokalari gorritxoa izan da garaipenaren gola sartu duena.

Osasuna eta Sevilla izan dira denboraldi berria estreinatzeaz arduratu diren protagonistak. Bi taldeek egoera fisiko ona erakutsi dute. Lehen aukera Chimy Avilak izan du, Bonoren aurrean kolpe on bat bakarrik falta izan zaiolarik. Ruben Peñak debuta egin du Osasunarekin partida ofizialean eta laster erakutsi du bere gaitasuna. Vila-realeko jokalari ohia eskuin hegaletik joan da Avilarentzat erdiraketa milimetrikoa jartzeko, 9. minutuan txapelketako lehen gola buruz sartu duena.

Hala ere, minutu baten buruan Rafa Mirrek gola sartu du Sevillarentzat, taulak berriro markagailuan jarriz. Moi Gomezek ere aukera ona izan du, eskuineko zutoinetik gertu joan den jaurtiketa batekin.

Aukerak nahiko maiz eman dira, epaileak Sergio Herreraren penalti bat adierazi duen arte, jarraian baliogabetu duena. Epaileak, ordea, ez du inolako zalantzarik izan Gomezek Moncayolari egindako penaltian.

Aimar Oroz aukeratu dute gorritxoek penaltia jaurtitzeko, taldea berriro aurreratuz markagailuan.

Osasunak presioa egiten jarraitu du, aurkarien atearen bila jarraituz partida ixteko.

Fiitxa teknikoa

2 – Osasuna: Sergio Herrera; Ruben Peña (Darko, 62. min), Unai Garcia (Manu Sanchez, 81. min), David Garcia; Juan Cruz; Kike Barja (Nacho Vidal, 56. min), Moncayola, Torro, Moi Gomez; Chimy Avila (Kike García, 81. min), Aimar Oroz (Pablo Ibañez, 81. min).

1 – Sevilla: Bono; Navas, Gudelj, Rekik, Acuña; Delaney (Rakitic, 81. min), Fernando, Papu Gomez (Ivan Romero, 81. min); Ocampos (Telles, 81. min), Rafa Mir (En-Nesyri, 62. min), Tecatito (Lamela, 62. min).

Golak: Chimy Avila 1-0 (10. min), Rafa Mir 1-1 (11. min), Aimar Oroz 2-1 (74. min penaltiz).

Epaileak: Del Cerro Grande, García González eta Sorbrino Magán. Txartel horia atera die David Garcia, Chimy Avila eta Moi Gomezi, baita Papu Gómez, Romero, Rakitic eta Fernando bisitariei ere.

24 15:30 - 17:45 TXIRRINDULARITZA | Romandiako Tourra (1. etapa)