19:03

Munduko Txapelketa

QATAR 2022

Kroaziak Kanada jipoitu du, eta aurrera egiteko aukerarik gabe utzi du Iparramerikako taldea (4-1)

I. G. | EITB MEDIA

Kanadarrak izan dira markagailua irekitzen lehenak Davisen golari esker, Munduko Txapelketako golik azkarrena, baina kroaziarrek partidaren kontrola hartu dute, markagailuari buelta emanez eta aurkaria final-zortzirenetara heltzeko aukerarik gabe utziz.

• Kroaziako jokalariak bigarren gola ospatzen

Kroaziako jokalariak bigarren gola ospatzen. Argazkia: EFE

Kroaziak bere lehen garaipena lortu du Qatarreko Munduko Txapelketan, markagailuari buelta emanez Kanada menderatzeko (4-1), final-zortzirenetara sailkatzeko aukerarik gabe geratu dena emaitza horrekin.

Munduko txapeldunordea guztiz menderatu du John Herdmanen taldeak lehen zatian, eta bi minutura Alphonso Daviesen golari esker bere nagusitasuna itzuli dute.

Hala ere, kroaziarrek indarberritzea lortu dute eta Andrej Kramaricen txut bat sarearen barrura sartu da, baina baliogabetu egin dute aurretik jokoz kanpo egoteagatik. Marko Livajak beste aukera bat izan du Milan Borjan atezaina gogor aritzera behartu duen ekintza batean.

Biek aurkitu dute saria ordu erdia igarota. 36. minutuan, Hoffenheimeko aurrelariak Ivan Perisicen pase bat aprobetxatu du Kanadako atezaina jaurtiketa gurutzatu batekin gainditzeko; zortzi minutu geroago, Livajak buelta eman dio norgehiagokari zutoinera doitutako erremate batekin (2-1).

Jonathan Osorio, zutoinetik gertu kanpora joan den jaurtiketa batekin, aldea murrizten saiatu da, eta Jonathan Davidek ere area ertzetik probatu du.

Hala ere, Kramaric arduratu da lehia erabakitzeaz ezkerrez bigarren zutoinera jaurtita sartutako bere bigarren golarekin.

Borjanek berriz jardun behar izan du laugarren gola zapuzteko, Perisic eta Brozovici geldiketa bikoitza eginez, baina ezin izan du ezer egin Lovro Majerek lortutako 4-1ekoa saihesteko.

4 - Kroazia: Dominik Livakovic; Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa; Luka Modric (Mario Pasalic, 86. min), Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic (Lovro Majer, 86. min); Marko Livaja (Bruno Petkovic, 61. min), Ivan Perisic (Mislav Orsic, 86. min) eta Andrej Kramaric (Nikola Vlasic, 72. min).

1 - Kanada: Milan Borjan; Ailstair Johnson, Steven Vitoria, Kamal Miller; Richie Laryea (Junior Hoilett, 62. min), Atiba Hutchinson (Sam Adekugbe, 72. min), Stephen Eustaquio (Ismael Kone, 46. min), Alphonso Davies; Tajon Buchanan, Cyle Larin (Jonathan Osorio, 46. min) eta Jonathan David (Lucas Cavallini, 72. min).

Golak: 0-1, 2. min: Alphonso Davies; 1-1, 37. min Andrej Kramaric; 2-1, 44. min: Marko Livaja; 3-1, 69. min: Andrej Kramaric; 4-1, 93. min: Lovro Majer.

Epailea: Andres Matonte (URU). Txartel horia atera die Dejan Lovren eta Luka Modric kroaziarrei eta Tajon Buchanan eta Kamal Miller kanadarrei.

26 Zuzenean 22:10 - 00:30 ZESTA-PUNTA | Zesta All Star: Erkiaga-Zabala vs Laduche-Lekerika