Munduko Txapelketa

QATAR 2022

Messi jokoan nagusitu da, Mexiko gainditu eta amesten jarraitzeko (2-0)

I. G. | EITB MEDIA

Garaipen honekin, Argentina C Multzoko bigarren postuan kokatu da eta bere esku dago final-zortzirenetarako txartela lortzea.

• Argentinako jokalariak gol bat ospatzen

Argentinako jokalariak gol bat ospatzen. Argazkia: EFE

Argentinak ahaztu egin zuen Saudi Arabiaren aurkako porrot historikoa Mexikori 2-0 irabazita, amesten jarraitzeko. Talde aztekak zerbait positiboa urratu nahi izan du bere aukerak zabaltzeko, baina azkenean ez du helburua lortu.

Aurkariaren atea azkar bilatu nahi izateak lehen zatian argentinarrak zigortu ditu. Ideiarik eta futbola arinik gabe aritu dira, Leo Messi bi jokalari mexikarrez estalita zegoelarik uneoro.

Aurkariari ezer ez emateko premisapean, bi selekzioek ahaztu egin dute erasoko aldea.

Argentinari aurpegia aldatu zaio atsedenaldiaren ostean, bere helburuak bizirik mantentzeko hiru puntuak behar zituela jakinda. Hego-amerikarrek pauso bat aurrera eman eta bere joko guztia aurkariaren area gainean iraultzea erabaki dute. Leo Messik hutsune bat aurkitu du eta, Di Mariarengandik area ertzean baloi bat jaso ondoren, aurrealdetik egindako jaurtiketa bat atera du, berdinketa hautsi eta markagailuan argentinarrak aurreratuz.

Hortik aurrera, minutu onak izan dituzte argentinarrek, eta partida erabakita utzi du Enzo Fernandezek Messiren pasea baliatuta (2-0).

Garaipen honekin, Argentina C Multzoko bigarren postuan kokatu da eta bere esku dago final-zortzirenetarako txartela lortzea, baina denak daude egoera berean.

2 - Argentina: Emiliano Martinez; Gonzalo Montiel (Nahuel Molina, 63. min), Nicolas Otamendi, Lisandro Martinez, Marcos Acuña; Rodrigo De Paul, Guido Rodriguez (Enzo Fernandez, 58. min), Alexis MacAllister (Ezequiel Palacios, 69. min); Lionel Messi, Angel Di María (Cristian Romero, 69. min) eta Lautaro Martinez (Julian Alvarez, 63. min).

0 - Mexiko: Guillermo Ochoa; Kevin Alvarez (Raúl Jimenez, 66. min), Nestor Araujo, Cesar Montes, Hector Moreno, Jesus Gallardo; Hector Herrera, Andres Guardado (Erik Gutierrez, 43. min), Luis Chavez; Hirving Lozano (Roberto Alvarado, 73. min) eta Alexis Vega (Uriel Antuña, 66. min).

Golak: 1-0, 64. min: Messi; 2-0, 87. min: Enzo Fernandez.

Epailea: Daniele Orsato (ITA). Txartel horia atera die Nestor Araujo, Erik Gutierrez, Hector Herrera eta Roberto Alvarado mexikarrei eta Gustavo Montiel argentinarrari.