Alaves

LIDERGOA GALDU DU

Alavesek lidergoa galdu du Cartagenan (1-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Atsedenalditik itzuli eta berehala lortutako golari esker, babazorroak ez dira esku hutsik itzuliko Gasteizera. Partida zaila izan dute aurkari zuzen baten kontra.

• Xeber Alkain

Xeber Alkain. Argazkia: @Alaves

Alavesek LaLiga SmartBankeko lidergoa galdu du, bana berdinduta Cartagenaren zelaian, eta talde gasteiztarra bigarren postuan dago orain, Las Palmasek sailkapenean gainditu duelako.

Cartagena - Alaves partidako laburpena (1-1)

Cartagena, baloi-jabetza handiagoarekin, aurkariaren atea aurkitzen lehena izan da, Jairoren urruneko jaurtiketa baten bidez. Beranduago, Jairok berak erdiraketa bat egin du, babazorroen atezaina berriro esku hartzera behartuz.

Estrategiak abantaila eman dio ia Luis Carrionen taldeari. Pablo De Blasisek botatako korner bat Pedro Alcalak errematatu du, baina Nahuel Tenagliak buruz aldendu du.

Ivan Calerok emandako pase baten ostean, Jairok, etxekoen erasotzailerik zorrotzenak, 43. minutuan gola sartzeko aukera oso ona izan du, baina atearen eskuinaldera joan zaio jaurtiketa.

45. minutuan, De Blasisek ere izan du aukera ona, baina Sivera eta bere atzelariek baloia urruntzea lortu dute, hala ere, hurrengo ekintzan, Saul Ais Reigek penaltia adierazi du Nikola Marasek Mikel Ricorekin izandako lehia batean, atzelariari baloiak eskuan jo diolako.

11 metrotatik, Armando Sadikuk, atezaina engainatu, eta baloia bere ezkerrera bidali du 1-0koa lortzeko.

Lehenengo zatian, Alavesek ez du Aaron Escandell kezkatu, baina bigarren zatia hasi eta bi minutu eskasera berdindu dute partida. Miguel de la Fuentek, Rober Gonzalezen paseari esker, jaurtiketa gurutzatu batez gainditu du atezain zuri-beltza.

Cartagenakoak tematu egin dira eta Ivan Caleroren erdiraketa bikain baten ondoren, Sadikuk gola gertu izan du, baina bere errematea ez da hiru zutoinen artean sartu.

Azken txanpa joan-etorrikoa izan da, baina markagailua ez da mugitu Cartagonovan, eta, ondorioz, Alavesek 15 puntu ditu, Las Palmasek dituen berberak.

1 - Cartagena: Aaron Escandell; Ivan Calero, Pedro Alcala, Kiko Olivas, Toni Datkovic; Musto (Luca Sangalli, 85. minutuan), Mikel Rico, De Blasis; Borja Valle (Oscar Arribas, 70. minutuan), Jairo (Adrian Sanmartin, 85. minutuan) eta Sadiku.

1 - Alaves: Sivera; Tenaglia, Maras, Sedlar (Abqar, 45+3. minutuan), Ruben Duarte (Javi Lopez, 86. minutuan); Carlos Benavidez, Salva Sevilla (Toni Moya, 74. minutuan), Jon Guridi; Alkain, Abde Rebbach (Rober Gonzalez, 46. minutuan) eta Miguel de la Fuente (Taichi Hara, 74. minutuan).

Goles: 1-0, 45+2. minutuan: Sadiku, penaltiz. 1-1, 48. minutuan: Miguel de la Fuente.

Epailea: Saul Ais Reig. Etxeko Jairo (15. minutuan), Borja Valle (36. minutuan) eta Toni Datkovic (88. minutuan) eta kanpoko Ruben Duarte (56. minutuan) eta Carlos Benavidez (63. minutuan) kargu hartu ditu.

20 15:10 - 17:30 ERREMONTEA | Berria txapelketaren finala
    20 17:15 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Ezkurdia vs Zabala