Beste kirolak

EUROPA LIGA

Bidasoak, baja garrantzitsuekin, galdu egin du Danimarkan (38-27)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Irundarrek ezin izan zuten bolada txarra eten ligan eta zaila izango zen partida galdu zuten.

• Asier Nieto jaurtiketa bat egiten

Asier Nieto jaurtiketa bat egiten. Argazkia: EITB Media

Bidasoa Irunek ezer gutxi egin ahal izan zuen astearte honetan Europako Ligan partidarik galdu gabe dagoen Skanderborg Aalborg danimarkarraren etxean. Bidasoak baja garrantzitsuak izan zituen eta hasiera-hasieratik galdu zituen partida bereganatzeko aukerak (38-27).

Euskal taldea larri iritsi zen partidu honetara, ASOBAL Ligako emaitza txarrekin eta golegile nagusiak gabe; izan ere, partida honetan, baztertutako Rodrigo Salinasez gain, arazo fisikoek Iñaki Cavero eta Jon Azkue kanpoan utzi zituzten.

Partidak espero zen gidoia jarraitu zuen, Eskandinaviarrak izan ziren nagusi lehen minututik Bidasoaren aurka, defentsan asko sufritzen ari zen Skanderborgen erasoko emankortasuna saihesteko, gola posizio guztietatik aurkitzen baitzuen.

Jacobo Cuetara, haserretu egin zen bere jokalariekin lehen hamar minutuetan, bere eraso bakoitzean gola sartzeko aukera ematen baitzuten (6-3), baina bere taldea esnatzeko saiakera ezerezean geratu zen.

Sommer Arnoldsen eta Hakum West nabarmentzen ziren partidan, danimarkarrek errenta handitzen jarraitu zuten, ez zen bidasoatarren eguna izan, eta ondorioz partida gipuzkoarren ezinezkoa izaten hasi zen atsedenaldian.

Zortzi goleko errenta baldintza horietan iraultzea pentsaezina zirudien eta badaezpada Eskandinaviako zazpikoa ezusteko eragozteko asmoz, eraso azkarrekin, errenta hamar golera igo zuten (27-17).

Bidasoak ez zuen askoz gehiago borrokatu, etorkizunean ligan izango dituen partidetan gehiago pentsatuz. Izan ere, Europan, orain arte, eta porrot gogorra jaso duen arren, etxeko lanak egin ditu bi garaipenekin, eta aukera guztiak irekita utzi ditu.

38 - Skanderborg Aarhus: Boutaf (Laursen), Thomas Sommer (7), Frederik Sommer (3), Bonefeld (1), Bramming, Jensen (1), Mollerup (9), Mousing (2), Torben Petersen, Gade (3), Hakun West (3), Morten Balling (5, pen 1), Bramming (3), Vejsgaard (1).

27 - Bidasoa-Irun: Jakub (Mehdi), Zabala (1), Asier Nieto (5), Mitic (5), Aginagalde (3, pen 1), Ugarte (2).

Markagailuak bost minuturo: 2-1; 7-4; 10-6; 14-9; 17-12; 21-13- atsedenaldia- 24-14; 27-17; 30-20; 33-22; 36-24; 38-27.

Epaileak: Pandzic eta Mosorinski (Serbia). Mollerup baztertu dute.

20 15:10 - 17:30 ERREMONTEA | Berria txapelketaren finala
    20 17:15 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Ezkurdia vs Zabala