Faktoria
Elikadura
Ogi integralaren kasuan, esaterako, zehaztu beharko da irina zer portzentajetan den integrala. Hernaniko Sulabe okindegian izan gara, Mikel Garmendia Gipuzkoako Okinen Elkarteko presidentearekin.
Mikel Garmendia Gipuzkoako Okinen Elkarteko presidentea, Hernaniko Sulabe okindegian
Informazio gehiago (2)
1984koa zen ogiaren aurreko araudia, eta hura berritzeko beharra ikusi dute, zaharkituta zegoelakoan. Izan ere, kontsumoa asko aldatu da: saltzen den ogi kopurua askoz ere txikiagoa da orain, eta eskari mota ere bai. Adibidez, ogi integrala askoz ere gehiago kontsumitzen da gaur egun.
Hain zuzen, ogi integralaren ingurukoa da araudiak dakarren neurri berrietako bat. Ogi arruntaren taldean sartuko da integrala ere hemendik aurrera, eta BEZa %4koa beharko du izan, beraz. Gainera, integral izendapena edukitzeko, irinak % 100ean izan beharko du integrala, eta hala ez bada, portzentajea etiketan zehaztu.
Mikel Garmendia Gipuzkoako Okinen Elkarteko presidentearen arabera, beharrezkoa zen araudia berritzea. Hala ere, ekoizpenari dagokionez haiek ez dutela aldaketa handirik egin behar izan adierazi du; etiketatuan bai, ordea. Ogi integralari lehendik ere % 4ko BEZa aplikatzen diotela ere esan du Garmendiak.
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITB Musika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
kultura
Azken audioak
2024/04/24
Faktoria 18:04
2024/04/24
Kantu Kontari 54:33
2024/04/24
kultura.eus 27:43
2024/04/24
Arratsean 47:08
2024/04/24
#-goizak_gaur_1400-# 30:54
2024/04/24
Kirol Legez 26:44
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa